Graham Webb

     

Voornaam:   Graham
Achternaam:   Webb
Nationaliteit:  Groot-Brittannië
Geslacht:  
Werd:   73 jaar
Geboortedatum:   13-01-1944
Overleden  28-05-2017

slider image slider image slider image

Voornaam:   Graham
Achternaam:   Webb
Nationaliteit:  Groot-Brittannië
Geslacht:  
Werd:   73 jaar
Geboortedatum:   13-01-1944
Overleden  28-05-2017

 

 Bevoegdheden

Professional 1968-1969Black Raven: In zijn jonge jaren gaf een Engelse journalist, Tom Tall, van Birmingham, UK, hem de naam 'BLACK RAVEN' (zwarte raaf). Met zijn zwart haar, lange neus en een handoek over zijn hoofd, vond Tall dat Webb op een raaf leek. Bij een van zijn veel overwinningen gebruikte hij als krantenkop, 'THE BLACK RAVEN SWOOPS AGAIN!'.Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenBerichten

(0)

28-05-2008

Memo(s)

My brother Graham never received the recognition he deserved from his country after his winning the world amateur road race title and is still the only British man to hold this Gold medal in the eighty two years of its history. He now dedicates his time to encouraging young cyclist that it is worth the effort to gain your own goals. He is a good man who got there through his own hard work and this fact sets him above most of todays athletes.
Margaret Webb
Mijn broer Graham heeft nooit de erkenning van zijn land gehad die hij verdiende toen hij wereldkampioen werd bij de amateurs. Hij is nog steeds de enige Britse man in 82 jaar die deze Gouden medaille mee naar huis mocht nemen. Nu houdt hij zich bezig met jonge renners aan te moedigen om te koersen, en hij vertelt hen dat het echt wel de moeite waard is om deze inspanningen te doen. Hij is een man die door zijn harde werken iets bereikt heeft en daardoor staat hij boven de meeste hedendaagse atleten.
Margaret Webb
Graham Webb stopte in 1969 met koersen en raakte in 16 jaar geen fiets meer aan. Hij herbegon en won in 1988 en 1989 vier titels op de baan. Hij werd toen nog niet toegelaten bij de veteranen en moest koersen met mannen die 20 jaar jonger waren.
Webb werd tweemaal gehuldigd geweest door de Belgische koning.
Nu houdt hij zich vooral bezig met het coachen van zijn kleinkinderen die les krijgen in de Belgische wielerschool.
Graham Webb
In 2002 stopte Graham met werken en klom weer op de pedalen. In september 2004 nam hij deel aan het UCI World Masters te Manchester en won twee zilveren medailles! 2e in de achtervolging en 2e in de puntenkoers, dit in de categorie +60 jaar.


Graham Webb

Fotoalbum Graham Webb

1968

 

 


  Afbeelding toevoegen