Thomas De Gendt reed een wat anonieme Ronde van Catalonië. Tot hij op de slotdag toch uit zijn sloffen schoot. "Ik voelde mij hier iedere dag verbeteren", zegt hij aan Sporza.

"Zondag had ik eerst geen goeie benen, maar elke plaatselijke ronde voelde ik mij beter. Ik ben naar de kopgroep gesprongen, waar we op het einde nog met zijn vieren zaten", zegt De Gendt.

"Ik voelde mij de sterkste en de snelste. Zo'n klein groepje ligt mij wel. Het waren ook niet de snelste renners van het peloton die bij mij zaten. De puzzel viel perfect."

"Het is een opluchting dat de kop eraf is voor de ploeg. We wilden hier toch graag een rit winnen, maar het mislukte elke keer. Die nul stond al veel te lang achter de naam van Vacansoleil, maar ik hoor dat Juan-Antonio Flecha ook goed was in Gent-Wevelgem. Het tij is aan het keren."

"Ikzelf zit nog niet aan mijn topniveau dat ik vorig jaar in de Giro had. Er kan nog wat bij. Dat spaar ik voor de Tour. In het Baskenland en Californië gaan we onze ploeg wat testen. Hopelijk staat alles dan op punt voor juli."

sporza.beMisschien ook interessant: