De Sloveen Luka Mezgec heeft eindelijk eens gewonnen. De snelle man van Argos klopte Nacer Bouhanni en het hele pak in de laatste rit in Peking. Voor Mezgec is het zijn eerste zege van het seizoen. De Spanjaard Beñat Intxausti (Movistar) is eindwinnaar van de laatste WorldTour-koers van 2013. Joaquim Rodriguez wint de WorldTour voor het tweede jaar op rij.

De slotdag in China leverde heel wat mooie plaatjes op. De renners reden in het mooie decor van de Chinese hoofdstad van het Tiananmen-plein naar het Olympische Vogelneststadion.

Vijf man zette een vlucht op, onder wie weer Olivier Kaisen. Onder meer Marco Pinotti en Juan Antonio Flecha, die allebei hun allerlaatste koers reden, waren mee. Net als Boaro en Meier.

Bij het ingaan van de laatste van 12 lokale ronden kwam alles weer samen. Tony Martin ging even alleen voorop rijden om Omega Pharma-Quick Step in een zetel te zetten, maar de massaspurt kwam er.

Bouhanni ging als eerste aan, maar Mezgec remonteerde de dubbele ritwinnaar van deze editie makkelijk. De Sloveen, die dit jaar al een pak ereplaatsen verzamelde, was dolblij met zijn eerste zege van het jaar en in de WorldTour. En dat in de laatste race van het seizoen.

sporza.beMisschien ook interessant: