Matthias Brändle (IAM) heeft de laatste etappe in de Ronde van Oman gewonnen. De Oostenrijker glipte in de slotkilometers weg uit een leiderskwartet met daarin Keisse en Van Meirhaeghe. De leiderstrui van de Spanjaard Rafael Valls kwam niet meer in gevaar.

Geen zandstorm vandaag in Oman, waardoor de lokale bevolking nog een laatste keer kon genieten van de wielerkaravaan. Jef Van Meirhaeghe (Topsport Vlaanderen-Baloise) had weer honger en sprong voor de vierde keer in vijf ritten mee in de lange vlucht.

Aan boord van de kopgroep kon hij mondje Nederlands spreken met Iljo Keisse. Ook hardrijders Danny Pate en Matthias Brändle waren mee.

Jelle Wallays - ploegmakker van Van Meirhaeghe - probeerde de kloof te overbruggen, maar slaagde niet in zijn opzet. Toen het leiderskwartet nog 4'40" bonus telde op twintig kilometer van de finish, was het duidelijk dat de winnaar voorin zat.

Met nog twee kilometer voor de boeg lanceerde Brändle een aanval. En als de voormalige werelduurrecordhouder enkele seconden sprokkelt, weet je dat het geen sinecure wordt om hem terug te pakken.

Brändle hield stand tot de eindstreep, Keisse en Van Meirhaeghe snelden naar de dichtste ereplaatsen. Rafael Valls (Lampre) gaf zijn kroontje in het eindklassement niet meer af.

sporza.beMisschien ook interessant: