"Kamikazepiloot" Roberto Ferrari heeft Mark Cavendish geen derde ritzege gegund. De Androni-renner, die de Brit eerder in de Giro liet vallen, profiteerde goed van een scherpe slotbocht. De leiderstrui van Joaquim Rodriguez kwam niet in gevaar, Fränk Schleck verloor weer tijd.

Nadat de vroege vlucht, met onder meer Olivier Kaisen, was het Dennis Vanendert die de debatten opende op een klimmetje in de plaatselijke ronde.

De jonge renner van Lotto-Belisol hield daarmee woord, want hij had voor vandaag een demarrage aangekondigd. Vanendert kende de wegen goed, omdat hij daar vorig jaar veel trainde.

Helaas voor hem was zijn aanval geen lang leven beschoren. Een paar grote namen, onder anderen Kreuziger en Visconti, roerden zich iets langer, maar ook zij raakten niet ver.

Het gewoel zorgde wel voor een schifting, die onder meer Goss en Schleck de kop kostte. Sky zette een treintje op voor Cavendish, maar een scherpe bocht stuurde alles in de war. Ferrari profiteerde, Cavendish eindigde als vierde.

Na afloop van de derde Giro-rit werd Roberto Ferrari nog verguisd. De Italiaan veroorzaakte toen een massale valpartij, maar woensdag kwam hij op een positieve manier in het nieuws met zijn overwinning in Montecatini Terme.

"Ik ging toen in de fout, ik ben niet te beroerd om dat toe te geven", zegt de 29-jarige Italiaan van Androni Giocattoli. "Sinds die rit was ik er nog meer op gebrand om me op een andere manier in de belangstelling te fietsen. Ik heb echt gezocht naar deze overwinning. Ik had er al een tijdje de benen voor en dat heb ik met deze zege ook bewezen."

sporza.beMisschien ook interessant: