Sean De Bie (Lotto-Soudal) heeft de vierde en laatste etappe gewonnen in de Ronde van Luxemburg, zijn eerste profzege. De eindzege van Linus Gerdemann kwam niet meer in gevaar.

Al vroeg in de rit ontstond een kopgroep van elf, met daarbij Sean De Bie, Kenneth Van Bilsen, Björn Leukemans en Jimmy Engoulvent. Ze reden een maximale voorsprong van 5'45" bij elkaar. In de laatste 10 kilometer viel de kopgroep uit elkaar. De Bie, Leukemans, Van Bilsen, Engoulvent en Duque mochten strijden om de ritzege.

Sean De Bie toonde zich de sterkste in Luxemburg-stad, voor Duque en won zo zijn eerste wedstrijd bij de profs. De eindzege van Linus Gerdemann (Cult Energy) kwam nooit in gevaar. Voor de Duitser is het de tweede eindzege in de Ronde van Luxemburg.

Sean De Bie straalde na zijn overwinning. "Ik win een etappe in de Ronde van Luxemburg, die bij velen toch hoog staat aangeschreven. Het tempo in ons groepje bleef hoog en toen we de slotronde ingingen, speculeerde ik op mijn sprint."

"Ik had vandaag niet zo'n heel goed gevoel, maar dat veranderde toen we de finale aansneden. En dan de sprint waarin ik het kon afmaken... Ik ben ontzettend blij met deze eerste grote zege."

sporza.beMisschien ook interessant: