Quick-Step heeft indruk gemaakt in de E3-Prijs Harelbeke, maar Tom Boonen kon het niet afmaken in de spurt. Filippo Pozzato was sneller dan de Belg en spurtte naar zijn eerste zege van het seizoen.

"Ik ben uiteraard erg tevreden", zei Pozzato aan Sporza. "Dit is een belangrijke koers en ik was de ereplaatsen zat. Ik heb heel hard gewerkt om goed te zijn tussen Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Vandaag werd ik daarvoor beloond. Boonen maakte vandaag de koers, hij heeft de grootste verdienste aan onze ontsnapping."

"Ik vind hem dan ook de topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Hij weet perfect hoe hij op die dag moet rijden. Tom is gemaakt voor de Ronde van Vlaanderen. Mijn team Katjoesja was niet zo slecht, maar Quick-Step torent er in België bovenuit. Ook Rabobank is erg sterk."

Boonen zat na de koers met een dubbel gevoel. "Ik ben ontgoocheld over mijn spurt", zei de Quick-Step-renner voor de Sporza-microfoon. "Maar ik ben toch tevreden, want ik stond er waar het moest."

Was er iets met zijn versnellingsapparaat? "Nee, maar het was helemaal droog gereden. Door het zand en de modder was alle olie eruit gelopen. Pozzato was veel sneller, omdat hij uit mijn wiel kon komen. Mijn handen waren weer koud. Ik bevries volledig in dit weer. Ik heb dringend zon nodig en dan komt de beste Boonen er wel aan. Ik mis nog een beetje explosiviteit. Maar Pippo (Pozzato) verdient dit, het was man tegen man. Met zijn drieën is altijd link en Iglinski is ook geen trage. Ik had er toch wat schrik van."

Stijn Devolder pakte weer uit met enkele sterke versnellingen. "De E3-Prijs is altijd een waardemeter voor de Ronde van Vlaanderen", vertelde Devolder. "Als de conditie hier goed is, is die dat in Vlaanderen ook. Onze ploeg was opnieuw heel sterk, alleen jammer dat we het niet hebben kunnen afmaken. Maar je kunt ook niet elke week winnen en Pozzato was heel sterk. Dit is zeker geen domper op ons zelfvertrouwen. Mijn vorm is heel goed. Ik had de E3-Prijs graag gewonnen. Ik heb al een paar keer geprobeerd om hier te winnen, maar het is me nog nooit gelukt. Ik hoop dat het ooit wel lukt."

"Ik ben blij met hoe onze ploeg gereden heeft", zei George Hincapie (Team Columbia). "Mijn eigen vorm is ook goed. Mijn doel voor de Ronde van Vlaanderen? Winnen. Alles kan, ik ben er al eens derde geweest. Ik heb gewoon goeie benen en wat geluk nodig. Vlaanderen en Roubaix zijn mijn belangrijkste koersen van het jaar."

Silence-Lotto viel (opnieuw) door de mand. Bij kopman Greg Van Avermaet was de ontgoocheling groot: "Ik dacht vooraan mee te kunnen strijden vandaag. Dat mislukte, dus ben ik teleurgesteld. Ik zat goed geplaatst op de Kwaremont en verwachtte mee te zijn in de finale, maar ik was blijkbaar niet goed genoeg. Er is niets aan te doen. Hoe sterk ik Quick-Step vond? Daarvoor zat ik te ver achterop. Ze zijn heel goed, denk ik. Hopelijk kunnen wij volgende week ook eens iets tonen. Hopelijk gaat het snel beter en kunnen we in de Ronde van Vlaanderen een rol van betekenis spelen. Ik ga er volgende week alvast voor. Ik hoop net als vorig jaar sterk voor de dag te komen."

"Waar ik zat in de slotfase? Achteraan", vertelde Heinrich Haussler. "Ik denk dat ik gewoon niet zo sterk was als iedereen dacht. "Misschien ben ik woensdag ook iets te diep gegaan. Ik had niet zulke sterke benen vandaag. Maar deze week is nog niet zo belangrijk, dat is het volgende week pas. De volgende dagen ga ik het kalmaan doen, een beetje trainen en zorgen dat ik niet ziek word."

sporza.beMisschien ook interessant: