Giovanni Visconti (ISD) heeft in Hesperange in een massasprint de eerste rit in lijn gewonnen in de Ronde van Luxemburg. De Italiaan was sneller dan Jevgeni Goetarovitsj en Borut Bozic.

Het geaccidentideerde parcours inspireerde Johnny Hoogerland, Antony Charteau en Morten Knudsen om een aanval op het touw te zetten.

Het peloton hield evenwel alles onder controle en de drie bleken kansloos. In de snelle slotfase stond de deur bij het peloton achteraan open en brak het peloton in stukken.

Leider Jimmy Engoulvent kon het tempo in het peloton niet meer volgen. Hij speelt zijn trui kwijt aan Cyril Lemoine. In de sprint, lichtjes bergop, was niemand opgewassen tegen Visconti.

Voor Lance Armstrong kon vandaag weer koersritme opdoen en het viel goed mee: "Mijn benen waren verrassend goed. Het was wel een nerveuze dag, met constant draaien en keren en meer wind dan ik verwacht had."

"In de plaatselijke rondes voelde ik me sterk, zeker op die korte beklimming. Sommige renners lieten zich daar uitzakken, terwijl het vooraan ontplofte. Ik kon makkelijk aansluiting vinden bij de eersten. Een goed teken."

sporza.beMisschien ook interessant: