De Slovaakse renner Peter Sagan is het slachtoffer geworden van identiteitsdiefstal. Iemand doet zich op Twitter voor als de Liquigas-renner en die persoon heeft Sagan recentelijk in een lastig parket gebracht. "Alles wat daar staat is verzonnen", zegt de jonge renner.

Sagan werd onlangs in verlegenheid gebracht toen de valse Peter Sagan op Twitter zijn beklag deed over de medische staf van Liquigas. Door een nieuw dieet zou hij last hebben van zijn maag en zelfs de start van zijn seizoen, in de Tour Down Under, moeten uitstellen. Verschillende media namen dit nieuws over, maar Sagan ontkent het nieuws in alle talen.

"Alles wat daar geschreven staat, is verzonnen", zegt Sagan. "Ik heb dat nooit gezegd en voel me zelfs prima nu. Ik ben klaar om er weer in te vliegen. Mijn vertrouwen in de dokters van Liquigas is groot."

"Het kan natuurlijk niet dat een renner onze dokters bekritiseert", luidt het bij Liquigas. "We hebben Peter dan ook opgebeld en gevraagd wat er aan de hand is. Hij heeft gezegd dat het een vals profiel is en gevraagd om de zaak op te helderen."

sporza.beMisschien ook interessant: