Alessandro Petacchi heeft de vierde rit in de Ronde van Turkije gewonnen. De Italiaan won de spurt van een beperkte groep voor de Pool Bartosz Huzarski en de Rus Aleksandr Jefimkin. Huzarski wordt de nieuwe leider.

De vierde etappe in de Ronde van Turkije ging over een sterk geaccidenteerd parcours. Het peloton raakte door de verschillende beklimmingen en de regen stevig uitgedund. De Fransman Julien Fouchard en de Canadees Svein Tuft sprongen na de laatste serieuze klim van de dag uit de kopgroep van acht. Maar het duo werd in de laatste kilometer overrompeld door het peloton.

De laatste kilometer ging nog stevig bergop. De Fransman Anthony Roux koos als eerste het ruime sop. Bartosz Huzarski en Rubens Bertogliati vlogen hem voorbij en het zag er naar uit dat Huzarski het zou halen. Petacchi sprintte de stilvallende Pool voorbij in de laatste vijftig meter. Zo wint hij zijn eerste rit in deze Ronde van Turkije. Huzarski neemt de leiderstrui over van Belletti.

De grote groep overschreed ruimschoots de tijdsgrens, maar na overleg met de koersdirectie werd de groep toch in koers gehouden.

sporza.beMisschien ook interessant: