Zdenek Stybar heeft net als vorig jaar de Kermiscross in Ardooie op zijn naam geschreven. De wereldkampioen versloeg Sven Nys in een spurt met zijn tweeën. Dieter Vanthourenhout eindigde als derde.

Op drie ronden van het einde reden Sven Nys, wereldkampioen Zdenek Stybar en Dieter Vanthourenhout weg uit een grote kopgroep.

Bij een nieuwe versnelling moest Vanthourenhout Nys en Stybar
laten rijden. De twee werkten goed samen en mochten sprinten voor de zege. Stybar ging van ver aan en Nys kwam er niet meer over. Voor de Quick-Step-renner is het al de derde zege van het seizoen.

Bart Wellens, die van de dokters mocht starten ondanks kniepijn (zie Lees ook) won de sprint voor de vierde plaats voor de Duitser Philipp Walsleben.

Zdenek Stybar (winnaar): "Van bij het begin van de wedstrijd voelde ik mij heel goed. Ik wist dan al dat een plaats op het podium mogelijk was. Toen Dieter Vanthourenhout versnelde kon ik snel aanpikken. Enkel Sven Nys keerde nog terug. In de sprint gebruikte ik dezelfde tactiek als vorig jaar. Ik begon van ver op kop en hield stand."

Sven Nys (tweede): "Ik was niet zo goed aan de wedstrijd begonnen. Ik zakte ver weg door enkele foutjes. Toen alles opnieuw stilviel, kon ik weer opschuiven. In de sprint wist ik dat Stybar sneller en sterker was. Ik ben tevreden."

sporza.beMisschien ook interessant: