Bart Wellens baalt. Hij sukkelt al weken met zijn rechterknie. Bij het begin van elke training moet hij enkele minuten de pijn verbijten, daarna gaat het weer beter. Gisteren trok de veldrijder naar het ziekenhuis.

Wellens onderging een scan- en echografie-onderzoek in Geel. "Ik was de voortdurende onzekerheid beu en wilde weten wat er aan de hand was."

De dokters stelden hem half gerust. "Het is niets ernstigs. Er zit wat vocht in, maar ik moet mijn programma niet aanpassen", zegt de Telenet-Fidea-veldrijder in Gazet van Antwerpen.

"Volgens de dokters moet ik me pas zorgen maken, als de pijn niet meer weggaat na vier minuten. Als de hinder beperkt blijf, kan ik rustig blijven trainen en wedstrijden afwerken."

"Het is wel ongelooflijk ambetant, telkens die pijn verbijten. Eigenlijk moet ik rusten om mijn blessure te laten genezen, maar daar heb ik momenteel geen tijd voor. Als het allemaal binnen de perken blijft, kan ik niks kapotmaken, werd me verzekerd." Wellens rijdt dus vandaag gewoon mee in Ardooie.

sporza.beMisschien ook interessant: