Team Sky heeft woensdag zijn ploeg voor 2012 voorgesteld. De blikvanger was uiteraard Mark Cavendish. De 26-jarige wereldkampioen maakte de overstap van het ter ziele gegane HTC.

"Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen", zegt de Brit op de website van zijn nieuwe werkgever. "Bij Sky voelt het aan alsof ik ben thuisgekomen. Ik ben samen opgegroeid met veel renners en andere leden van deze ploeg."

"Dit is wellicht de beste ploeg van de wereld. Wielrennen beleeft een hoogconjunctuur. Nu als Brit in een Brits team rijden, is een droom voor mij."

Net als Mark Cavendish kijkt ook Sky-manager Dave Brailsford vol ongeduld uit naar het komende wielerjaar.

"Met Cavendish in dezelfde ploeg met renners als Wiggins, Thomas en Boasson Hagen hebben we een team dat bulkt van het talent. Deze renners hebben zich al bewezen op het hoogste niveau. In 2012 willen we voortbouwen op vorig jaar. We willen sterker worden als team en nog meer succes oogsten", zegt Brailsford.

"Sky staat voor een mooie uitdaging in 2012. We willen in elke koers een mondje meepraten. Het wordt een boeiend seizoen. We kijken er naar uit."

sporza.beMisschien ook interessant: