Johan Lammerts is de bondscoach van de Nederlanders. Sporza wilde wel eens weten hoe zij het WK zondag zullen aanpakken. "Dat zeg ik niet. Onze tactiek zullen we niet in België bekendmaken."

Waarom wordt Lars Boom géén wereldkampioen is de eerste vraag van Sporza? "Dat zou ik niet kunnen zeggen", antwoordt Lammerts op die vraag. "Ik heb er geen antwoord op."

Waarom wél? "Omdat Lars één van de compleetste renners is. Bovendien is hij een winnaar. Hij verkeert in uitstekende vorm. Er zijn natuurlijk nog andere favorieten. Maar ik ben zeker dat Boom voor de eerste plaats zal strijden", zegt Lammerts ook.

"Donderdag of vrijdag zitten we met de ploeg samen om verschillende scenario's te bespreken. Wie doet wat en wanneer."

"Het WK leeft wel in Nederland en dan vooral in Brabant", zegt Lammerts ook, die in 1984 trouwens de Ronde van Vlaanderen won voor Sean Kelly. "Lars voelt druk maar hij kan er heel goed mee om."

"De meeste favorieten zitten natuurlijk in het Belgische kamp. Bij ons zullen Boom en Al voorin strijden. Groenendaal en De Knegt zullen helpen waar het kan. Maar vergeet Zdenek Stybar ook niet."

Lammerts is een grote bewonderaar van Sven Nys. "Hij is een absolute topper, een 100% prof. Hij is een toprenner. Ik verwacht hem zondag. Wanneer ik content ben? Als iedereen naar zijn vermogen alles heeft gegeven."

sporza.beMisschien ook interessant: