Jurgen Van den Broeck heeft al heel wat pech gehad in de Tour, maar uitgerekend op de kasseien bleef hij grotendeels gespaard. "Ik ben maar één keer gevallen, al was het wel een vervelende val."

Jurgen Van den Broeck begon, zoals zoveel klassementsrenners, met een bang hartje aan de rit naar Arenberg. "Maar al bij al had ik weinig pech: één valpartij, zij het een vervelende."

"Ze gingen voor mij tegen de vlakte en ik kon ze niet ontwijken. Ik ging niet zwaar tegen de grond, maar mijn ketting lag eraf en mijn zadel stond scheef."


"Als ik dan achteraf zie dat er veel favorieten zijn die nog meer verloren hebben, dan mag ik niet klagen. Ik zat altijd heel goed, had weinig problemen op de kasseien en had ook twee goeie ploegmaten. Alleen zo'n val, dat kan gebeuren."

Van den Broeck staat nu op de zesde plaats. "Ik heb al jaren tegenslag in de Tour, dan valt die zesde plaats goed mee na zo'n rit." Daar sloot ploegleider Marc Sergeant zich bij aan. "Algemeen beschouwd is dit niet niet slecht."

"Het was hectisch en op een bepaald moment zag het er niet goed uit", zegt sergeant. "Maar Roelandts en Gallopin hebben Van den Broeck schitterend teruggebracht. Ik blijf erbij dat dit niet in de Tour thuishoort. Het levert mooi spektakel, maar de gevolgen zijn te groot."

Sep Vanmarcke (13e) had in het slot af te rekenen met een lekke band, maar was tevreden over zijn wedstrijd.

"Dit was een heel mooie koers", zei hij. "Ik had nog nooit een klassieker in de regen gereden en al zeker niet Parijs-Roubaix. Voor mij mag het volgend jaar regenen"

"Ik ben vooral blij voor de ploeg met Lars Boom. We reden met twee weg, want we voelden ons goed. Jammer genoeg kreeg ik een lekke band in de vierde strook en toen was het over voor mij. Ik verloor al snel een kleine minuut. Ik heb nog lang gereden om terug te komen, maar het was tevergeefs."

Jens Keukeleire: "De zesde plek was het hoogst haalbare voor me. Als ik in het wiel van Lars Boom had gezeten, had ik misschien nog kunnen volgen. Maar het beste was er waarschijnlijk al af. Ik heb me eigenlijk wel geamuseerd vandaag. Het was nog plezant. Ik heb altijd al een keer Parijs-Roubaix in de regen willen rijden, dus ik ben best tevreden."

Greg Van Avermaet (verloor 13'25"): "Ik ben vlak voor de eerste kasseistrook gevallen, dus ik was veel te ver achterop toen we aan de tweede strook begonnen. Ik ben nooit meer in de wedstrijd geraakt. Gelukkig heb ik geen pijn. Ik zal gewoon kunnen voortrijden."

sporza.beMisschien ook interessant: