Jurgen Van den Broeck heeft een prima dag achter de rug in de Giro. Van den Broeck eindigde knap 7e in de lastige tijdrit en staat nu 5e in het klassement. "Voor de start van deze tijdrit had ik gezegd dat de Giro vandaag zou beginnen. Maar er volgen nog zware opdrachten", zegt de klimmer."Ik word te snel afgeschreven", vertelde Jurgen Van den Broeck vorige vrijdag na een tegenvallende openingsweek in de Ronde van Italië. Een weekje later prijkt Van den Broeck op de vijfde plaats in het klassement.

Zijn achterstand op leider Contador bedraagt weliswaar 4'17", maar Van den Broeck toont een stijgende vormcurve. Dat bewees hij vandaag in de lastige tijdrit, waarin hij 7e eindigde.

"Ik had met de ploeg beslist om snel te starten", legt Van den Broeck uit. "Als je niet aan 100 procent zou starten, zou het moeilijk zijn om in het lastige stuk tijd goed te maken."

"Ik wilde zo lang mogelijk dat ritme vasthouden en een constante tijdrit rijden. Het ging van bij het begin vlot. Ik hoefde me niet te forceren."

"Ik had een goed gevoel, maar ik was toch verrast dat ik van de klassementsmannen enkel Contador moest laten voorgaan."

En nu? Wat kan er nog in het klassement? "Ik had voor het begin van deze tijdrit gezegd dat de Giro vandaag zou beginnen. Voor mij is het vlot verlopen, maar er volgen nog zware opdrachten", zegt Van den Broeck.

"Ik heb wel vertrouwen opgedaan en wil de komende ritten bevestigen. Ik voel me nu iets meer ontspannen. Maar het is altijd de bedoeling geweest om in het tweede deel van de Giro op mijn best te zijn. Ik sta er nu goed voor en dat is prettig om het vervolg van de Giro aan te vatten."

sporza.beMisschien ook interessant: