Thor Hushovd heeft de zesde rit gewonnen. De Noor van Cervélo was in Barcelona sterker dan thuisrijders Oscar Freire en José Joaquin Rojas. Tom Boonen ging in de straten van Barcelona tegen de vlakte. Fabian Cancellara behoudt de gele leiderstrui.


De etappe van Gerona naar Barcelona leende zich door het geaccidenteerde parcours tot aanvallen. Veel renners wilden zich in de Spaanse Tour-rit tonen en het regende dan ook aanvallen in het begin.

Drie renners raakten uiteindelijk uit de greep van het peloton: David Millar van Garmin, Sylvain Chavanel van Quick-Step en Stéphane Augé van Cofidis.
Veel voorsprong kreeg de kopgroep niet van het peloton. Rabobank, Cervélo en Milram hielden de drie vluchters aan de ketting. De kleine kloof van een minuut inspireerde Amets Txurruka (Euskaltel) om de sprong naar voren te wagen.

De regen en het natte wegdek zorgden voor een zenuwachtige rit. Sastre en Evans moesten na pech teruggebracht worden en Michael Rogers en Heinrich Haussler kwamen ten val bij een rotonde.

Op de Côte de la Conreria, met de top op 22 kilometer van de finish, liet een beresterke Millar zijn medevluchters in de steek. Enkel Txurruka, die het gezelschap kreeg van Pauriol, spartelde tegen.

Op de gladde straten van Barcelona kwamen er breuken in het peloton door enkele valpartijen. Ook Belgische kampioen Boonen ging in een bocht tegen de grond.

In de sprint op de slotklim naar Montjuic ging Pozzato van ver aan, maar Hushovd was de sterkste bergop en won de rit. Hij klopte de Spanjaarden Freire en Rojas in hun eigen land.

sporza.beMisschien ook interessant: