David Millar heeft een roze droom en de renner van Garmin wil dat doel bereiken in de ploegentijdrit. Daarin moet Garmin wel een sterke pion missen na de opgave van Christian Vande Velde gisteren. "We zullen hem zeker missen", beseft Millar.

David Millar heeft amper één seconde achterstand op roze trui Aleksandr Vinokoerov. Met de ploegentijdrit van woensdag ziet de Brit zijn kans schoon. "Ik zou erg graag die roze trui aantrekken", zegt Millar.

Garmin verloor met Christian Vande Velde wel een belangrijke pion. "We zullen hem zeker missen, maar ik denk wel dat we nog sterk genoeg zijn", zegt Millar.

"Ik weet dat Christian me in de roze trui wou helpen, nu wil ik de trui opdragen aan mijn onfortuinlijke ploegmaat." Millar woont in Spanje niet ver van Vande Velde en troostte gisteren in Middelburg uitvoerig zijn vriend.

Garmin heeft enkele hardrijders in de Giro. "Er zijn weinig bochten in de omloop, dus het wordt een heel snelle ploegentijdrit", zegt hij aan cyclingnews. "Wij zijn de favoriet, maar Team Sky, Liquigas en Astana zijn ook sterk."

sporza.beMisschien ook interessant: