De aanhoudende hitte in Zuid-Frankrijk eist steeds meer slachtoffers. Een van hen is Omega Pharma-Lotto-renner Charles Wegelius. De Brit heeft last van uitdrogingsverschijnselen en geeft op. Nochtans heeft de ploeg een aparte waterdrager: Francis De Greef.

"De uitzonderlijke hitte maakt het voor de renners extra zwaar", zegt de ploegdokter Jan Mathieu aan Sporza. "Al die hoogtemeters van woensdag hebben ook veel krachten gekost."

Voor Charles Wegelius ging het niet langer. De Brit had Jurgen Van den Broeck moeten bijstaan in de bergen, maar hij kwam in deze Tour nauwelijks in het stuk voor.

Omega Pharma-Lotto heeft één renner opgeofferd die een hele dag voor waterdrager moet spelen: Francis De Greef (foto). "Er zijn dagen dat ik 7 à 8 keer naar achteren moet om daar telkens 10 drinkbussen op te halen", zegt De Greef.

"Op het einde van de rit bekoop je die inspanning natuurlijk, maar het geeft toch veel voldoening. Je leert er ook veel door, wanneer je om drank moet en zo. De Tour is toch een leerschool voor mij."

sporza.beMisschien ook interessant: