De tweede massaspurt in Catalonië heeft opnieuw een zege voor Luka Mezgec opgeleverd. In de leiderstrui liet de Sloveen iedereen zijn achterwiel zien. Met Boris Vallée en Tosh Van der Sande finishten twee Belgen in de top 10.

De tweede rit in de Ronde van Catalonië week niet af van het geijkte wielerscenario. Een vroege vlucht, met de Belg Jérôme Baugnies erbij, mocht wegrijden.

De vluchters werd door de ploeg van de leider, het Giant van Mezgec, aan de leiband gehouden en kregen nooit meer dan een goeie twee minuten.

De regensluizen gingen open en dat inspireerde voorin Thomas Voeckler. Hij ging in het hondenweer op zoek naar een heroïsche zege en liet zijn metgezellen achter.

Maar Voeckler kon, ondanks de nodige gekke gezichtsuitdrukkingen, niet ver genoeg wegrijden en gooide met nog 5 km voor de boeg de handdoek.

Het peloton stormde op de streep af en daarin maakte Luka Mezgec het in zijn leiderstrui meesterlijk af. De winnaar van de Handzame Classic was (opnieuw) duidelijk sneller dan de anderen. Hij finishte voor Ferrari en Ratto en verstevigde ook zijn leiderspositie.

sporza.beMisschien ook interessant: