De Britse Emma Pooley (27) heeft het goud veroverd in de tijdrit bij de vrouwen. Ze had 15 seconden voorsprong op Judith Arndt, die de Nieuw-Zeelandse Villemsun nipt van het zilver hield.

De 51-jarige Française Jeannie Longo had een hele tijd de snelste chrono, maar ze moest toch het hoofd buigen tegen de jongere toppers en werd vijfde. Emma Pooley, die in Peking zilver pakte, bekroonde haar boerenjaar met de wereldtitel.

Pooley, vooral getipt voor het podium op de wegrit, bleef de andere titelkandidates vlot voor en was dolblij met haar titel: "Ik had maar een missie: zo hard mogelijk rijden. En kijk, het heeft me goud opgeleverd. Dit is een droom."

Grace Verbeke, die de tijdrit reed als test voor de wegrit, kan met een 22e tijd maar moeilijk over een opsteker spreken. "Ik ben wel teleurgesteld", zei ze bij Sporza.

"Ik vergaloppeerde me op de klim en moest daar even van bekomen. Ik had dan nog geluk dat de wind niet op kop zat. De benen voelden wel behoorlijk goed aan, ik haal hier toch vertrouwen uit voor de wegrit. Ik ga daar niet dromen van een medaille, het wordt afwachten hoe de koers verloopt."


sporza.beMisschien ook interessant: