André Greipel heeft vorige week op een teambuildingstage kennisgemaakt met zijn ploegmaats van Omega Pharma-Lotto. de Duitse sprinter heeft een goed oog op 2011. "Ik denk dat we een goeie sprinterstrein zullen hebben", zegt Greipel.

De renners van Omega Pharma-Lotto kwamen enkele dagen samen in de Ardennen. "De teambuilding was heel belangrijk, want we zijn met 15 nieuwe renners", zegt Greipel aan Cyclingnews. "We hebben enkele leuke activiteiten samen gedaan. Ik heb me echt geamuseerd. "Mijn eerste indrukken zijn goed."

Greipel is ervan overtuigd dat hij bij Omega Pharma goed gesteund zal worden. "Ik zou HTC niet verlaten hebben als ik niet dacht dat ik een goeie sprinterstrein zou hebben. Maar we moeten wel de eerste wedstrijden afwachten."

Greipel zal bij Omega Pharma-Lotto meer topkoersen rijden dan hij bij HTC-Columbia kon doen. "Op dat vlak wordt het een interessant jaar voor mij", zegt de Duitse sprinter.

"Bij mijn vorige team waren de grote koersen voorbehouden voor Cavendish", zegt Greipel. "Ik mag nu voor de eerste keer starten in Milaan-Sanremo en dat wordt mijn grote doel van het voorjaar. Als aanloop zal ik de Tirreno rijden."

Greipel zal in de zomer ook zijn debuut maken in de Tour. "Ik laat in 2011 de Giro links liggen. Ik zal een andere voorbereiding volgen naar de Tour. In het najaar wil ik ook pieken naar het WK. Het parcours in Kopenhagen moet me liggen."

sporza.beMisschien ook interessant: