De nationale titels op de weg in Australië en Nieuw-Zeeland zijn uitgereikt. Jack Bobridge (Garmin) en Hayden Roulston (HTC Highroad) mogen in 2011 met de kleuren van hun land rondrijden.

n Australië verraste Jack Bobridge, pas 21 en aan zijn tweede jaar bij de profs toe, de concurrentie. In Buninyong finishte de tijdritspecialist van de Garmin-ploeg met een bonus van 37 seconden voor een groepje van zes renners.

Matthew Goss won de spurt om het zilver, Simon Gerrans pakte het brons. Robbie McEwen had op het einde te veel last van krampen en stapte uit de koers.

Bobridge maakte al indruk bij de beloften (in 2009 won hij het WK tijdrijden). Vorig jaar - bij zijn debuut bij de profs - won hij de vijfde rit van de Eneco Tour (foto). "Onvoorstelbaar dat ik nu al met de Australische kleuren mag rondrijden bij de profs", glunderde Bobridge.

In Nieuw-Zeeland was de titel voor Hayden Roulston. Na 2006 mag Roulston, een ploegmaat van Mark Cavendish bij HTC Highroad, opnieuw een jaar lang met de kleuren van Nieuw-Zeeland rondrijden. Rolston won in Christchurch na een solo. Hij had een halve minuut voorsprong op Greg Henderson (Team Sky).

sporza.beMisschien ook interessant: