De Vacansoleil-kopmannen Stijn Devolder en Björn Leukemans speelden zaterdag geen rol van betekenis in de E3 Harelbeke. In Het Nieuwsblad op zondag analyseren Devolder en Leukemans hun wedstrijd.

"Ik weet niet wat er scheelde, ik kwam geen poot vooruit", zegt Devolder (50e). "Ik heb na de Taaienberg wel iets geprobeerd, maar het ging niet. Ik ben pas sinds dinsdag terug na een hoogtestage in de Sierra Nevada, maar in Dwars door Vlaanderen voelde ik me wel goed", zegt de Belgische kampioen.

Devolder noemde de E3 Harelbeke vooraf de voor hem op één na belangrijkste wedstrijd. Hij trekt nu naar de Ronde via de 3-daagse van de Panne-Koksijde.

Björn Leukemans werd in Harelbeke 47e. "De benen voelden niet slecht aan, maar ik speelde geen rol van betekenis", geeft Leukemans toe in Het Nieuwsblad.

"Tegen Cancellara valt niet veel te beginnen. Ik denk dat we maar met zijn allen een dikke kaars gaan branden. Hij knalt iedereen stuk voor stuk uit het wiel, tegenslag of geen tegenslag. Het is simpel: in de Ronde van Vlaanderen zal hij een slechte dag moeten hebben, of de winnaar is op voorhand bekend."

"Ik twijfelde nog even of ik na Harelbeke niet beter ook nog Gent-Wevelgem reed, maar uiteindelijk blijf ik bij mijn uitgestippelde plan", besluit Leukemans.

sporza.beMisschien ook interessant: