Morgen wordt de Clasica San Sebastian gereden. BMC speelt drie Belgen uit en speelt Greg Van Avermaet als troefkaart uit. Lotto-Belisol mikt met Jelle Vanendert en Gianni Meersman op de overwinning.

"Greg krijgt een beschermde rol", zegt BMC-ploegleider Rik Verbrugghe. "Hij heeft al getoond dat hij in dit soort koersen tot veel in staat is."

"Als Greg in de finale een Lodewyck en Santambrogio bij zich heeft, ziet het er goed uit." BMC rekent dus op Klaas Lodewyck, die in de Eneco Tour viel tijdens de tijdrit. Verbrugghe: "Klaas is weer oké."

Yannick Eijssen is de derde Belg in de selectie. Geen Philippe Gilbert, die zichzelf dus niet zal opvolgen.

Lotto-Belisol schuift morgen, in aanwezigheid van Jurgen Van den Broeck, Jelle Vanendert (foto) en Gianni Meersman naar voren.

"Het klopt dat Gilbert vorig jaar onze grote man was en dat ik nu zelf het speerpunt ben, maar ook toen heb ik in het eerste deel mijn eigen koers gereden en ben ik in de top 10 geëindigd", zegt Vanendert.

"Ook nu hebben we met Gianni nog iemand die deze wedstrijd aankan en snel is aan de finish. Dus op dat vlak vullen we elkaar aan. Voor Van den Broeck is het iets te vroeg, denk ik. San Sebastian is pas zijn eerste wedstrijd na de Tour."

sporza.beMisschien ook interessant: