Filippo Pozzato was één van de grote geklopten in Meerbeke. "Ik was niet echt super vandaag. Ik denk dat Tom Boonen de beste was in de koers", zei een aangeslagen Pozzato. "Boonen leek me nog beter dan Devolder. Het is duidelijk dat Quick-Step de sterkste ploeg was en die overmacht heeft ze uitstekend uitgespeeld. Devolder ging voor Boonen en zo won hij natuurlijk", zei de kopman van Katjoesja.

"Dit is echt spijtig", foeterde Preben Van Hecke na de aankomst. Van Hecke kon op de Muur het tempo van Devolder niet volgen. "De Muur rijd ik twee of drie keer per week op, maar nu kon ik net niet volgen. Daarna was het beste eraf. Zeker ook bij Quinziato en Chavanel. Die reden al lang voorop. We werden weer ingehaald", zei Van Hecke.

Manuel Quinziato was de vreemde eend in de bijt in de finale van de Ronde van Vlaanderen. "Devolder was sterk, maar hij kon ook rekenen op het sterkste team. Op de Muur kwam ik honderd meter te kort om met Stijn mee te zijn. Net toen kreeg ik krampen. Jammer. Daarna wou ik Chavanel nog mee krijgen, maar hij wou natuurlijk niet overnemen", zei Quinziato. "Hij had Devolder vooraan en bovendien was Boonen achter hem. Maar goed, ik ben tevreden over mijn koers", zei de Italiaan.

Silence-Lotto legde met Philippe Gilbert beslag op de derde plaats, maar manager Marc Sergeant kon niet echt tevreden zijn. "Tegen deze Devolder was weinig te doen. En dan heb ik het niet alleen over onze ploeg. Het was snel duidelijk dat Quick-Step de kaart Devolder zou trekken. Toen hij op de Eikenmolen ging, wilden er velen mee, maar iedereen hapte naar adem", zei Sergeant. "Reageren op de Muur zat er niet meer in. Het is mooi dat we met Gilbert nog derde worden, maar we deden vandaag nooit mee voor de zege. Maar vandaag vind ik dat minder erg dan de voorbije koersen."

sporza.beMisschien ook interessant: