Belgisch kampioen Tom Boonen heeft de derde rit gewonnen in de Eneco Tour. Leider Farrar, die al 2 ritten won, strandde in het wiel van Boonen. Voor de Quick-Step-renner was de zege bijzonder, want hij reed door zijn eigen streek.

De rit naar Hasselt slingerde door het Kempense Boonen-land en drie renners reden er als kopgroep door: de Nederlanders Terpstra en Timmer en de Fransman Villa.

Het peloton gaf de kopgroep enkele minuten cadeau, maar hield de drie binnen een speelbare afstand.

In de laatste kilometers schudden Timmer en Terpstra hun kompaan Villa nog van zich af, maar op 7 km van de streep waren ze er zelf ook aan voor de moeite.

Boonen zat uitstekend geplaatst voor de massaspurt en kwam over Renshaw naar de leiding. Farrar raakte niet meer uit het wiel van Boonen en werd tweede. De Amerikaan blijft wel leider.

Tom Boonen mocht voor het eerst sinds zijn Belgische titel nog eens het zegegebaar maken.

"Ik had deze rit met stip aangeduid. Als je dan ook kunt winnen, is dat super", zegt Boonen aan Sporza.

"Het was gezellig vandaag, zo door mijn eigen streek. We zijn langs mijn ouders gereden, mijn geboortedorp, mijn huis, mijn trainingsstreek", somt Boonen op.

"Die vier weken rust na de Tour hebben me goed gedaan. Ik verwacht nog wel een slechte dag of twee, maar die zullen steeds minder worden."

"In de Tour was ik niet goed genoeg, de rem zat erop. De hele heisa knaagde aan me, meer dan ik dacht. Nu kan ik mijn kansen weer verdedigen."

sporza.beMisschien ook interessant: