Woensdag gaat in Mendrisio het WK wielrennen van start met de tijdrit voor beloften. Voor België doen Jonathan Dufrasne (22) en Julien Vermote (20) mee.

Vermote won het BK tijdrijden, Dufrasne won zilver. "De twee hebben een zware studie afgewerkt en zijn daarom pas in juli op dreef gekomen", zegt bondscoach Jean-Pierre Dubois.

"Het zijn twee specifieke tijdrijders. Een plaats in de top 20 zou heel mooi zijn op een omloop met een klimmetje, dat het tempo breekt. Dufrasne en Vermote komen op een ideaal moment naar hier om te weten te komen wat ze internationaal waard zijn."

"Tijdrijden is de basis van de wielersport, maar ik kan meer dan dat", zegt Julien Vermote. "Ik voel me een beetje zoals Jan Bakelants, die het ook moet hebben van wat klimmen. Ook hij deed er vier jaar over om prof te worden. Ik wil eerst weten hoe ik het er in de tijdrit van afbreng, dat zal een waardemeter zijn."

"Een wegrit interesseert me maar matig", zegt Jonathan Dufrasne (op de kleine foto, red). "Dat is tactiek en weten waar en wanneer je moet rijden. Een tijdrit interesseert me des te meer omdat de beste in deze discipline altijd wint."

"Het parcours is niet te technisch en op die ene helling zal het er op aankomen om niet te diep in het rood te gaan. Naar de concurrentie kijk ik niet. Ik rijd mijn eigen koers", besluit Dufrasne.

sporza.beMisschien ook interessant: