De ambities van Lars Boom liggen in 2010 niet in het veld maar op de weg. In Sint-Michiels-Gestel reed de Rabo-man zijn eerste cross van het seizoen. Hij werd 23e op ruim drie minuten van winnaar Bart Aernouts. Sporza sprak na de race met de wereldkampioen van 2008 en de regerende Nederlandse kampioen.

"Ik wou graag nog enkele crossen rijden", legde Boom zijn aanwezigheid in Sint-Michiels-Gestel uit. Hij reed anoniem in het pak mee. "Dit was mijn eerste van het seizoen, je kan niet verwachten dat het meteen goed is."

Heeft hij het gemist? "Als dat zo was, dan was ik wel eerder teruggekeerd, maar ik heb vandaag lekker gecrosst", zei Boom.

"Volgende week op het Nederlandse kampioenschap in Heerlen wil ik niet zomaar mijn titel weggeven. Ik zal hem proberen te verdedigen. Hopelijk kan ik bij De Knegt blijven, heb ik een goede dag en kan ik ver komen."

Dat hij zelf niet op de crossfiets zat, was geen reden om het seizoen niet te volgen. "Ik heb alle crossen die op de Nederlandse tv kwamen, gezien."

"Het is een mooie strijd tussen twee Belgen en een Tsjech (Nys, Albert en Stybar, red). Daar kon ook een Nederlander (Boom zelf, red) bij zijn, maar die heeft andere ambities."

"Ik wil graag de voorjaarsklassiekers rijden. Dat zijn mooie koersen, maar wel nieuw voor mij. Als ik voor de Ronde van Vlaanderen geselecteerd zou worden, zal ik zeker mijn beste beentje voorzetten."

Lars Boom kiest voluit voor de weg. Dat overweegt Niels Albert in de (nabije) toekomst ook te doen. Wat vindt Boom daarvan? "Als Niels die ambitie heeft, dan is dat begrijpbaar. Maar voor de rest moet iedereen dat voor zichzelf uitmaken."

Boom, de wereldkampioen in het held van 2008, wordt zeker geen concurrent voor de Belgen op het WK in Tabor. "Dat wordt zeker een cross met sneeuw en ijs. En dat is niets voor mij. Dat is vandaag ook gebleken. Daarom nam ik op het einde ook niet zoveel risico's meer. Het was zaak om recht te blijven en geen blessures op te lopen."

sporza.beMisschien ook interessant: