Jürgen Roelandts verkent samen met Philippe Gilbert de cruciale punten van Milaan-Sanremo. "Ik zal moeten aanklampen op de Cipressa", weet de renner van Omega Pharma-Lotto. "Ik ga mij volledig wegcijferen voor Gilbert, hij zit steengoed."

Om zaterdag optimaal aan de start van Milaan-Sanremo te komen, is Jürgen Roelandts in Monaco in het gezelschap van Gilbert en Delage. "We verkennen samen de cruciale punten", zegt Roelandts. "'En in Monaco is de temperatuur ook ideaal om te trainen", zegt de renner van Omega Pharma-Lotto in Het Nieuwsblad. "Het is nu de boodschap om gezond te blijven en de conditie te onderhouden."

"Ik ben niet bang voor de Poggio, maar ik heb wel ontzag voor de Cipressa. Die is veel lastiger en ik zal moeten aanklampen", weet Roelandts. "Maar rond de 60e positie moet ik over de top raken."

Roelandts heeft een speciale rol tijdens Milaan-Sanremo. "De hele ploeg zal in dienst rijden van Gilbert", zegt hij. "Ik word de laatste pion die hem naar de Poggio moet loodsen."

"Gilbert start als een van de topfavorieten. Hij zit steengoed en hopelijk kent hij zaterdag een goeie dag. Ik ga mij volledig wegcijferen, hij wenkt me wel als ik hem op sleeptouw moet nemen."

Roelandts rekent ook op Greg Van Avermaet. "Ik heb op tv gezien dat hij goed was in de Tirreno. Ook Greg moet er in de finale bij zijn. De ploeg is goed, het is nu enkel wachten op die zege."

sporza.beMisschien ook interessant: