Gisteren heeft Aleksandr Vinokoerov indruk gemaakt in de Ronde van Trentino. De Kazak won op de openingsdag de tijdrit, hij legde de 12,5 kilometer af aan bijna 50 km/u. Vinokoerov mikt op de Giro. "Maar ik praat niet over de eindzege", zegt hij.

Aleksandr Vinokoerov staat zondag aan de start in Luik-Bastenaken-Luik, de klassieker die hij in 2005 won. Maar de Kazak wil zijn goeie vorm vooral verzilveren in de Ronde van Italië.

"Ik wil mij niet te veel druk opleggen, want de derde week van de Giro is moordend", zegt Vinokoerov. "Ik praat niet over winnen, maar ik wil zeker één dag de roze trui dragen. Die zal mooi staan in mijn eigen collectie", denkt de 36-jarige.

Daarna wil Vinokoerov ook naar de Tour. "Ik wil Contador aan de eindzege helpen. Of mijn problemen met de organisatoren van de Tour opgelost zijn? Ik heb mijn straf uitgezeten met mijn schorsing."

Giuseppe Martinelli, de ploegleider van Astana, gelooft in de kansen van Vinokoerov. "Hij zal een van de hoofdrolspelers zijn, dat staat vast. Deze ritzege geeft hem nu ook vertrouwen voor de Giro."

sporza.beMisschien ook interessant: