De 7e rit in de Tour is iets voor mannen met een snedige versnelling bergop en een goed eindschot. "Dit moet mij leggen", zegt Greg Van Avermaet. "We zullen zeker iets proberen", zegt Michal Kwiatkowski.

Greg Van Avermaet heeft de rit naar Nancy met rood aangestipt. "Het is een rit die me moet liggen. 240 kilometer, dus lastig, en klimmetjes op het einde die mij op het lijf zijn geschreven."

"Het wordt in het begin wat rekenen. De ploeg van Sagan zal misschien controleren, al wordt het niet evident om dat over die afstand te doen."

"Ik heb de laatste klim bekeken op Google Earth. 1,3 km rechttoe rechtaan: perfect. Als ik zelf de finale had mogen uittekenen, was het zoiets geweest. Ik kan op het einde ook nog altijd rekenen op mijn sprint."

Wie worden Van Avermaets grootste concurrenten? "Sagan, Kwiatkowski en misschien ook Nibali als hij zijn zinnen erop zet."

Sep Vanmarcke heeft een blakende conditie, maar kon nog niet oogsten. "Het valt behoorlijk tegen tot nu toe. Ik had al heel wat pech. Maar ik sta waar ik moet staan en ik krijg kansen van de ploeg. Zoals vandaag."

"Hopelijk gaan er al heel wat sprinters af in de finale. Ik zal de Sagans en Valverdes wellicht niet verslaan in de sprint op het einde, maar na 235 kilometer ben ik meestal op mijn best, dus je weet nooit. Hopelijk komt het er eens uit."

Jan Bakelants is de derde Belg die ambitie heeft voor de rit van vandaag. "Er komen vier goeie dagen aan, dus het hoeft niet per se vandaag te gebeuren."

"Ik denk dat er de komende dagen wel een paar interessante ontsnappingen zullen zijn. Probleem is dat ik nog niet zo ver sta in de stand en dat Nibali heeft laten weten dat hij zijn gele trui wil verdedigen. Dat is vervelend."

"Met mijn gezondheid gaat het de goeie kant op. Ik voel me goed en denk ook dat ik een goeie indruk geef. Vandaag is in ieder geval een kans. Ik ga me smijten in de finale."

Bakelants moet zich ook wel ontfermen over Michal Kwiatkowski, de klassementsman van Omega Pharma-Quick Step. "Dat maakt het wel wat complexer. Gisteren deed Michal alvast een gouden zaak voor de witte (jongeren)trui. Pinot verloor een minuut en Bardet is gevallen. Sagan zal zich in het weekend wel laten uitzakken en Talansky is dit jaar te oud. Er is eigenlijk weinig concurrentie voor het wit."

Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step): "Het is een lastige finale vandaag. Iedereen zal ook moe zijn door de afstand. Er zijn nog veel ploegen zonder een overwinning. We zullen zeker iets proberen. Ik sta momenteel vierde, maar de bergen moeten nog komen. Ik voel me goed, maar weet niet of dat in de bergen ook nog zo zal zijn."

John Degenkolb (Giant): "Dit is een rit die mij normaal gezien moet liggen, maar ik heb nog te veel pijn na mijn val in de kasseirit. Dat is een bittere pil, maar ik moet eerst genezen. Het wordt dus overleven vandaag."


sporza.beMisschien ook interessant: