Bondscoach Carlo Bomans heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in Geelong. De selectie, met als absolute kopman Philippe Gilbert, telt vijf renners van Omega Pharma-Lotto. Het WK in Australië staat op zondag 3 oktober op het menu.

"Hopelijk gebeurt er de komende weken niets met onze enige kopman Philippe Gilbert", zegt bondscoach Carlo Bomans.

"Als er toch iets gebeurt, houd ik Devolder, Van Avermaet en Leukemans als mogelijkheden achter de hand om de rol van Gilbert over te nemen."

"Voor de wedstrijd zelf vrees ik enkel de eerste 85 kilometer. Volgens onze informanten zijn er slechts twee mogelijkheden: ofwel de hele tijd wind op kop ofwel de hele tijd zijwind uit de oceaan."

"Ik vrees voor waaiers. Daarom hebben regen en wind een rol gespeeld in het samenstellen van mijn ploeg. Een bijkomend probleem wordt dat we zonder oortjes gaan koersen. Daarom krijgt Aerts als mijn verlengstuk in het peloton een bijzondere rol."

"Jammer dat de aankomst niet op de andere helling ligt dan die waar de streep nu getrokken is. In dat geval had ik Gilbert meer kans gegeven", besluit de bondscoach.

In de tijdrit rekent Carlo Bomans op Stijn Devolder en Dominique Cornu. "Over Stijn maak ik me geen zorgen. Hij is een trainingsbeest en ik vertrouw hem", zegt Bomans.

"Cornu was een ander paar mouwen. Omdat hij nogal vaak te laat wakker schiet, heb ik hem gevraagd om zijn trainingen elke dag door te sturen. Hij heeft zich aan de afspraak gehouden. Het is nu aan hem in Australië", besluit Bomans.

sporza.beMisschien ook interessant: