Lars Boom (Rabobank) heeft de proloog in de Ronde van Qatar gewonnen. De Nederlander is ook de eerste leider. Mark Cavendish kwam ten val. Gert Steegmans, Tom Boonen en Maarten Wijnants eindigden in de top tien.

In een desolaat decor in The Cultural Village in Doha en mét een felle wind was Juan Antonio Flecha lange tijdde snelste.

Tot Boom eraan kwam en een foutloos parcours aflegde. Ook Cancellara kon niet aan zijn tijd tippen. De Zwitser die vorig seizoen het voorjaar domineerde perste er alles uit, maar kwam vier seconden te laat.

De Belgen deden het niet onaardig, met Steegmans (6e), Boonen (7e) en Wijnants
(8e).

Mark Cavendish ging in de laatste kilometer tegen de vlakte. Aangeslagen en met schaafwonden peddelde hij richting finish. Het is niet de eerste keer dat Cavendish valt dit seizoen. Ook in de Tour Down Under smakte hij zwaar tegen de grond.

"Dit had ik niet verwacht", zei Lars Boom. "Het was een moeilijk parcours en ook de wind maakte het zwaar. Dat ik kon winnen is wellicht het resultaat van mijn goede winter."

"Dit is mijn eerste, maar hopelijk niet mijn laatste overwinning dit seizoen. Ik zal mijn leiderstrui zeker verdedigen, maar ik zal aandachtig moeten zijn. De wind zal het lastig maken."

sporza.beMisschien ook interessant: