Ivan Basso heeft een teleurstellende Tour achter de rug. Hij werd achtste, op meer dan zeven minuten van eindwinnaar Cadel Evans. "De gevolgen van mijn val op training waren echt ernstig", zegt de Italiaan. "Maar mijn seizoen is nog niet afgelopen."

Ivan Basso had weinig kans van slagen in de Ronde van Frankrijk. De 33-jarige Italiaan droeg de sporen van een val mee.

"Ik wil geen excuses zoeken, maar die val op training was echt ernstig", verdedigt de Italiaan zich. "Ik zag niet goed, ik had rugpijn en ik was het gevoel in mijn polsen kwijt. Zo kon ik mijn tijdrit niet voorbereiden."

"Toch heb ik een maand voor de Tour meer dan 40.000 meter bergop getraind. Misschien was dat te veel van het goede. Ik was uit vorm en dan valt er tegen Evans en de Schlecks niets te beginnen. Iedereen reed voor de vierde plaats."

Voor een revanche in de Ronde van Spanje past Ivan Basso. "Maar mijn seizoen is niet voorbij. Ik richt mijn pijlen op wedstrijden als de Ronde van Emilia en Lombardije. Ik ga niet tot volgend jaar op een zege wachten."

In de Vuelta trekt Ivan Basso's ploeg Liquigas de kaart van Vincenzo Nibali, de titelverdediger in Spanje. "Hij is de toekomst van de ploeg. En ik word niet meer sterker met de jaren. We gaan dus zeker niet tegen mekaar fietsen."

"We schieten goed met mekaar op. We helpen mekaar. We zijn de "Schlecks van Italië", alleen zijn we geen broers. Ik kan hem volgend jaar in de Giro helpen, en hij mij in de Tour. Of omgekeerd."

sporza.be



Misschien ook interessant: