Blel Kadri (AG2R) heeft de mooiste dag van zijn wielercarrière beleefd. Na een lange vlucht won hij in Gérardmer. Contador pakte wat tijd op leider Nibali.

In tegenstelling tot de voorbije dagen was er wel strijd om in de vlucht van de dag te geraken. Na enkele schermutselingen raakten Terpstra en Chavanel weg. Ze kregen nog het gezelschap van Kadri, Petit en Yates. Het peloton liet begaan en gaf 11 minuten bonus cadeau.

Astana zag wel brood in de ontsnapping en pas met de eerste klim in zicht ging de snelheid in het peloton omhoog. De voorsprong werd meer dan gehalveerd aan de voet van de Croix des Moinats.

Op de eerste stroken van die Croix des Moinats spatte de kopgroep uiteen. Chavanel versnelde, maar hij kon niet op tegen het antwoord van Kadri, die solo op zoek ging naar de ritzege.

De ploeg van Contador bepaalde het tempo in het peloton en dat tempo eiste met Kwiatkowski een slachtoffer. Op de steilere Col de Grosse Pierre zakte ook Fuglsang door het ijs, maar het tempo van Tinkoff nodigde niet uit tot aanvallen.

Kadri pakte het verstandig aan en reed solo naar winst. In de achtergrond duwde Tinkoff samen met Movistar verder het gaspedaal in. Onder meer voor Jurgen Van den Broeck ging het te snel. Bij het ingaan van de laatste kilometer gooide Contador zijn kaarten op tafel. Nibali sprong gezwind mee, maar moest uiteindelijk toch enkele seconden toegeven op de Spanjaard.

sporza.beMisschien ook interessant: