Carlos Sastre reed donderdag 100 km tussen de kopgroep en het peloton. Hij viel aan, toen Alberto Contador de boel stillegde na Samuel Sanchez' val. Maar Sastre wilde niet naar de gele trui luisteren. De Cervélo-kopman is trouwens het verhaal over fair play in deze Tour stilaan beu.

Sastre doet op zijn website het verhaal van zijn dag. "Contador kwam me vertellen dat er iemand gevallen was. Ik zei: "Dat kan wel zijn, maar er rijdt een ploegmaat van mij (Konovalovas, red) voorop.""

"Het peloton stopte, pas aan de finish wist ik wie gevallen was", geeft Sastre nog mee.

De Tour-winnaar van 2008 is het fair play-verhaal in deze Tour stilaan moe. "Wie daarover een debat wil voeren of voor controverse wil zorgen, mag dat gerust doen van mij. Maar ik denk dat wielrennen zo een sport voor verwende kinderen wordt."

Sastre is het niet eens met al dat wachten. "Ik viel in deze Tour, ik viel in de Giro, ik had mechanische pech, maar niemand heeft me opgewacht."

Vandaag wilde de Spanjaard van Cervélo het in de laatste Pyreneeënrit gewoon proberen: "Ik was gemotiveerd. Jammer genoeg had ik niet genoeg kracht om vooraan te raken. Maar ik deed er wel alles aan, en dat is het belangrijkste voor mij."

"Sommigen schreven me al af, maar vandaag betekende meer voor mij dan winst. Uit een nederlaag kun je leren. Ik leerde vandaag een nieuwe kant van mezelf kennen. Ik ben blij dat ik het geprobeerd heb. Ik heb me geamuseerd op de fiets."

sMisschien ook interessant: