André Greipel komt donderdag niet meer aan de start van de tweede rit van Tirreno-Adriatico. De Duitse sprinter van Omega Pharma-Lotto heeft te veel last van zijn gezwollen oog na zijn val van woensdag. "Het zou onverantwoord zijn om toch te starten", klinkt het.

André Greipel ging gisteren tijdens de opwarming voor de ploegentijdrit zwaar tegen de grond. De Duitser bleef met zijn voorwiel steken in een put en ging over de kop.

De ploegdokter lapte Greipel weer op en met indrukwekkende pleisters aan zijn kin en kaak en onder zijn oog reed hij de ploegentijdrit toch uit.

"Zijn oogkas is enorm gezwollen", zegt ploegleider Dirk De Wolf. "Zijn linkeroog zit helemaal dicht. Het is in zulke omstandigheden onverantwoord om nog te starten in de tweede etappe."

Zijn opgave in Tirreno-Adriatico is een flinke streep door de rekening van Greipel. "Ik moet gewoon deze wedstrijd uitrijden met het oog op de klassiekers", zei hij na de ploegentijdrit. "Als ik wil starten in Milaan-Sanremo, dan heb ik de kilometers hier nodig."

Toch had Greipel na de ploegentijdrit nog zin om een grapje te maken. "Ik heb gezien dat de organisatie na mijn val het putje in het wegdek heeft kunnen dichten", lachte de Duitser groen.

sporza.beMisschien ook interessant: