Tijdens zijn passage in de Verenigde Staten wou Bart Wellens het parcours voor het WK van 2013 eens goed bekijken, maar dat viel tegen. "De organisatie heeft nog veel werk, maar lijkt het niet te beseffen. Hopelijk komt het nog goed", zegt de veldrijder.

Bart Wellens wou in Louisville de WK-omloop van 2013 verkennen, maar veel wijzer is hij niet geworden. Van een omloop is nog niet echt sprake. "Hopelijk komt het nog goed", zegt Wellens in Het Laatste Nieuws.

Het decor is prachtig, maar op dit moment is het parcours nog niet uitgetekend. "Misschien mogen we niet te kritisch zijn. Hier is het potentieel om er een prachtig en loodzwaar WK van te maken."

"Er is een mooi park met een perfecte start- en aankomstzone, een technisch stuk in het bos en een soort weide. Alle ingrediënten om een waardige wereldkampioen te kronen zijn aanwezig."

"Maar dan moet de organisatie dringend in actie schieten. Ze hebben nog veel werk, maar lijken het niet te beseffen. Ik raad de UCI aan om te komen kijken zodat dit WK niet in het gedrang komt."

sporza.beMisschien ook interessant: