In de hoofdzetel van telecombedrijf Telenet in Mechelen is dinsdag het Telenet Fidea Cyclingteam van manager Hans van Kasteren voorgesteld. Bart Wellens blijft de blikvanger van het team dat met een groter budget "het sterkste team is en wil blijven", volgens de manager.

Het budget van de veldritploeg is door de komst van nieuwe sponsor Telenet tot 2 miljoen euro opgetrokken. De nieuwe sponsor heeft ook invloed op het traditionele blauw-witte tenue van Fidea, dat een vleugje geel heeft gekregen.

Manager Hans van Kasteren heeft in vergelijking met vorig jaar de lat van 30 naar 20 zeges verlaagd in zijn ambities. "Maar we zijn en blijven het sterkste team."

"Het is moeilijker geworden omdat er nu meer ploegen zijn dan vroeger, maar die 20 zeges zullen we wel halen."

"Als we geen trui pakken, mogen we ons wel schamen", zegt Van Kasteren aan Sporza. Zondag start het seizoen in Erpe Mere. "Het is maar Erpe Mere, maar als je er wint, valt al wat stress weg."

"We zullen Albert en Nys dit seizoen af en toe wel kloppen. Ze zijn niet het hele seizoen top. Dat is goed voor de spanning."

Bart Wellens blijft de meest in het oog springende naam bij het team. Hij krijgt het gezelschap van Tom Meeusen, Kevin Pauwels en de Tsjechen Zdenek Stybar en Petr Dlask. Vanaf 2010 komt ook Rob Peeters.

Bart Wellens staat al een paar jaar een beetje in de schaduw van Niels Albert en Sven Nys. "De concurrentie is zwaar, maar als je zelf goed getraind hebt, heb je jezelf niets te verwijten."

"Twee jaar geleden behaalde ik 20 zeges, maar had ik veel ups en downs. Vorig jaar was ik veel constanter, maar ik won wel maar drie keer. Nu probeer ik die twee te combineren", zegt Wellens.

"Ik heb mijn beste zomer achter de rug sinds de ploeg bestaat. Ik werk samen met Tom Steels. Hij geeft me veel advies. Nu weet ik na elke training wat ik gedaan heb en wat ik nog moet doen."

"Ik zal zeker meer dan drie keer op het hoogste schavotje staan dit seizoen", zegt Wellens aan Sporza. "Ik wil 7 à 8 koersen winnen. Welke speelt geen rol."

"Het is niet gemakkelijk om elk seizoen opnieuw te bevestigen, zeker niet als je ooit beter hebt gedaan. Maar het is een uitdaging om als oude duivel tegen de jeugd te rijden."

Het plan om net als Sven Nys een zijstap te maken naar het mountainbike heeft Wellens opgeborgen. "Ik heb deze zomer een paar keer met de moutainbike gereden en dat ligt mij echt niet."

sporza.beMisschien ook interessant: