Tyler Farrar heeft zijn rode trui alle eer aangedaan. De Amerikaan van Garmin was de snelste in een massasprint in de tiende Giro-rit. Farrar klopte Sabatini. De leiderstrui blijft om de schouders van Aleksandr Vinokoerov.Drie vluchters waagden al na acht kilometer hun kans: Wegelius (Omega Pharma-Lotto), Cataldo (Quick-Step) en de Fransman Dupont. Zij kregen snel bijna acht minuten, maar na 205 km op kop was hun avontuur over.

Sky en Garmin bereidden de sprint voor. Wouter Weylandt kon niet meespurten, want hij viel in een linke bocht op zo'n 15 kilometer voor de streep.

Jammer voor de Quick-Step-Belg, want de aankomst had hem nochtans gelegen. Uiteindelijk kwam Weylandt 8 minuten na het peloton, schijnbaar zonder zware blessures, over de streep.

In de bochtige laatste kilometer probeerde Tossato het pak nog te verschalken, maar Dean lanceerde zijn teammaat Farrar meesterlijk. Dean bleef doorrijden en werd nog derde, Sabatini nestelde zich tussen de twee Garmin-renners, McEwen was vierde.

sporza.beMisschien ook interessant: