Cadel Evans (BMC) heeft de eindzege in de Tirreno-Adriatico niet meer uit handen gegeven, al kwam de Nederlander Robert Gesink nog dichtbij in de afsluitende tijdrit. Fabian Cancellara (Team Leopard-Trek) won de tijdrit, zijn eerste zege van 2011.

Lars Boom zette met 10'42" de eerste richttijd van de dag neer maar wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara maakte duidelijk dat hij zijn vorm van vorig seizoen stilaan opnieuw benadert.

Cancellara dook negen seconden onder de tijd van Boom en niemand zou nog in de buurt van de tijd van de Zwitser komen. Maar daarachter werd er nog gestreden om de eindoverwinning.

Even leek een sensatie in de maak, toen bleek dat Robert Gesink het eerste deel sneller had afgelegd dan leider Evans. Als Evans de laatste kilometer niet in 1'14" zou afleggen, zou Gesink alsnog met de eindzege aan de haal gaan.

Maar Evans had zijn tijdrit goed ingedeeld en was in het tweede deel zelfs enkele seconden sneller dan Gesink en finishte maar net achter de Nederlander. Genoeg voor de eindzege.

sporza.beMisschien ook interessant: