Joaquim Rodriguez heeft na een Giro-rit met vier cols de spurt van een select groepje gewonnen. Rodriguez (Katjoesja) verdedigde zijn leidersplaats dus met verve. Thomas De Gendt eindigde in de top 10 op een dikke minuut.

In een van de zwaarste ritten in deze Giro reed Kevin Seeldraeyers lang in beeld. De Belg zat in de vlucht van de dag en reed zelfs enkele kilometers alleen op kop.

Maar de vlucht kreeg onvoldoende ruimte van het peloton en Seeldraeyers werd als laatste aanvaller opgeraapt. Basso vroeg zijn Liquigas-ploeg om het tempo op te drijven en op de voorlaatste klim kon Kreuziger dat tempo niet aan. Hij ging eraf.

Op de slotklim kon ook Thomas De Gendt de besten niet meer volgen. Het zestal Rodriguez, Hesjedal, Basso, Uran, Scarponi en Pozzovivo lijkt onder elkaar uit te maken wie deze Giro zal winnen.

Zij klommen samen en daalden naar Cortina d'Ampezzo om er om de zege te sprinten. Joaquim Rodriguez, die zich de hele rit tot volgen beperkte, kwam er op het juiste moment uit.

De Gendt had zijn koers goed ingedeeld en kwam met de eerste achtervolgers over de streep. Hij rukt in de stand weer wat op en komt de top tien binnen.

sporza.beMisschien ook interessant: