Niki Terpsta is een van de ijzers in het vuur van Etixx-Quick Step zondag in de Ronde van Vlaanderen. "Ik denk niet dat we de koers moeten dragen, er zijn andere favorieten die dat wel moeten doen", zegt de Nederlander. "Om te winnen moet ik aanvallen."

Niki Terpstra won vorig jaar Parijs-Roubaix en werd al twee keer zesde in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander moet het nu wel zonder Tom Boonen doen. "Ik mis Tom in de koers, we vullen elkaar goed aan. Maar onze strategie is nog altijd dezelfde."

"Om te winnen moet ik aanvallen, maar waar en wanneer ik dat zal doen zien we zondag wel. Ik voelde me sterk in Gent-Wevelgem en ook nu voelen mijn benen goed aan. Ik kan niet wachten om aan de start te staan in Brugge."

In de kasseiklassiekers won Etixx-Quick Step enkel met Mark Cavendish in Kuurne-Brussel-Kuurne. "We hebben met de ploeg al veel gewonnen, maar hier in Vlaanderen behaalden we vooral tweede plaatsen. We presteren goed, maar winnen lukte net niet."

"We hebben veel sterke mannen die lang kunnen meegaan en dat is onze kracht. Met Trentin, Stybar en Vandenbergh kunnen we ook verschillende scenario's uitspelen."

Moet Terpstra samen met zijn ploegmaats de koers hard maken? "We moeten de gulden middenweg vinden tussen de wedstrijd hard maken en onszelf niet leegrijden. Ik denk niet dat we de koers moeten dragen, er zijn andere favorieten die dat wel moeten doen."

sporza.beMisschien ook interessant: