Philippe Gilbert heeft dankzij zijn tweede plaats in Cap Fréhel de groene trui heroverd. Hij was ontgoocheld. ""Ik moest spurten met een kleinere versnelling." Gilbert moet misschien wel weer een brandje blussen binnen de ploeg, nu met Greipel.

Philippe Gilbert kwam verrassend dicht bij de zege in Cap Fréhel. "Ik moest spurten met een kleinere versnelling, omdat iemand in de laatste kilometer tegen mijn achterwiel had gereden", zei de Belgische kampioen.

"Jammer, want zonder die problemen had ik misschien kunnen winnen. Als ik had kunnen schakelen, dan had Cavendish me misschien niet meer kunnen inhalen."

"Het was de bedoeling om voor Greipel te rijden, maar door die afdaling kwam ik op volle snelheid van achteruit en ik ben doorgegaan."

"Bijna revanche voor dinsdag? Niet echt, ik voelde me goed en ik had bijna succes. Ik ben een beetje ontgoocheld", zei Gilbert.

André Greipel was niet zo gelukkig na de etappe. Normaal gezien zou Gilbert hem helpen in de spurt. De Duitser, die als zesde eindigde, stapte na de finish meteen boos de bus in.

Gilbert kreeg ook nog goed nieuws na de finish. José Joaquin Rojas werd uit de uitslag van de supersprint geschrapt en zo neemt Gilbert de groene trui over van de Spanjaard van Movistar.

Dankzij zijn negende plaats in de supersprint en zijn tweede plaats aan de finish heeft Gilbert nu 119 punten. De renner van Omega Pharma-Lotto heeft acht punten voorsprong op Rojas.

sporza.beMisschien ook interessant: