Team Radioshack deelde al zwaar in de klappen in de eerste Tour-week. Het Amerikaanse team zag met Janez Brajkovic en Chris Horner al twee renners naar huis gaan. "We moeten nu Klöden zo goed mogelijk beschermen", zegt ploegleider Dirk Demol.

Na de opgave van Janez Brajkovic in de vijfde rit en het tijdsverlies van Levi Leipheimer, kreeg RadioShack gisteren een nieuwe opdoffer te verwerken. Chris Horner kwam zwaar ten val en is niet meer van start gegaan in de achtste rit. "Hij heeft gisteren de rit nog uitgereden, maar ik had er toen al geen goed oog in", zegt RadioShack-ploegleider Dirk Demol.

"Na de wedstrijd is Horner naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat hij een hersenschudding, een gebroken neus en enkele bloeduitstortingen had."

RadioShack is door de pech al flink onthoofd na één week Tour. "Het is doffe ellende, zeker als je weet dat we al twee renners kwijt zijn. Drie dagen na elkaar tegenslag, daar kun je weinig aan doen. We hadden de ambitie om het ploegenklassement te winnen, maar dat mogen we nu opbergen. We moeten dit ondergaan en vooruitkijken", zegt Demol.

Omdat Leipheimer teruggeslagen is in het klassement, zet RadioShack alles in op Andreas Klöden. "Hij is heel goed in vorm. We gaan hem zo goed mogelijk proberen te beschermen en dan zien we wel waar we uitkomen. Klöden staat goed in het klassement en had een schitterende voorbereiding. Bovendien kan zijn ervaring hem helpen."

"De zware motoren zullen naar boven komen in de laatste Tour-week en dat is in het voordeel van Klöden. Hij is ook gefocust ook op de laatste tijdrit. In het verleden was hij daar altijd goed in", zegt Demol.

sporza.beMisschien ook interessant: