Kevin De Weert mikt net als vorig jaar op een goed eindklassement in de Tour. De Quick-Step-Belg kijkt de bergen met vertrouwen tegemoet. "De conditie is er, ik heb nu een goed gevoel bergop nodig voor mijn gemoedsrust", zegt De Weert.

Kevin De Weert staat na de eerste week 16e op 1'04" van Thor Hushovd. "Ik ben de hectische eerste week goed doorgekomen. Het was voortdurend vechten voor je plaats en dat vreet energie."

"Vorig jaar had ik al vijf minuten aan mijn broek terwijl ik nu, op de ploegentijdrit na, nergens tijd verloren heb. Ik mag dus niet klagen", zegt De Weert.

"Het is nu en beetje aftasten en kijken hoe het bergop loopt. De conditie is, hopelijk loopt alles bergop ook los. Ik moet proberen te volgen en de schade te beperken. Het doel is om beter te doen dan vorig jaar (De Weert werd 18e, red.). Met een 15e plaats zou ik heel tevreden zijn."

Een rit winnen interesseert de Quck-Step-Belg niet. "De goede ontsnapping kiezen en het dan nog afwerken, dat is niet evident. Met een goede conditie kan je makkelijker een goed klassement bereiken. Liever dat dan derde in een etappe worden", zegt De Weert.

sporza.beMisschien ook interessant: