Edvald Boasson Hagen heeft de derde rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Noorse spurter bleef in een elitespurt André Greipel, Peter Sagan en Tylar Farrar voor. De Australiër Matthew Goss behoudt de leiderstrui.

Net als gisteren was de eerste poging om weg te springen raak. En net als gisteren was het een renner van Colnago die het probeerde.

Filippo Savini kreeg van het peloton een vrijgeleide en zijn voorsprong groeide snel. Toen de chronometer ongeveer 11 minuten aangaf, vond het peloton het welletjes en werd de achtervolging ingezet.

Achter Savini graaide Cavendish een handvol bonificatieseconden mee, zodat zijn achterstand op leider Goss een tikje kleiner werd.

In de laatste 20 kilometer vatte het peloton Savini bij de lurven en kon de traditionele voorbereiding op een massaspurt beginnen. Elke ploeg deed zijn duit in het zakje.

Toen Sky in de laatste 2 kilometer opschoof, leek de rode loper uitgerold voor een tweede zege van Mark Cavendish. Maar in de laatste kilometer verdween de organisatie in de kop van het peloton.

Een handvol renners scheurde zich af van de rest van het peloton en spurtte op kleine kasseitjes voor de dagzege. Greipel deed verwoed zijn best, maar Boasson Hagen was te sterk.

sporza.beMisschien ook interessant: