Voor wie het nog niet begrepen had: Mark Cavendish is klaar voor Milaan-Sanremo. De wereldkampioen van Sky won donderdag nog maar zijn tweede rit in de Tirreno. De vorige was in 2009, het jaar dat hij Sanremo won. "Ik zag Farrar aangaan, toen wist ik dat ik won."

"Ik wil mijn kunstje van 2009 graag overdoen", zegt Cavendish in de kranten. "Ik ben goed. In de rit had ik het er met Eisel even over om niet mee te sprinten en verstoppertje te spelen."

"We besloten er toch voor te gaan. Een zege biedt een mentaal voordeel tegenover mijn concurrenten. Er is stress voor Sanremo, maar ik ben klaar om de Primavera een tweede keer te winnen."

Cavendish pakte na een rit van 230 km uiteindelijk simpel spurtwinst. Met dank aan teammaat Edvald Boasson Hagen. Cavendish: "Het was weer als vroeger. Het was de eerste keer dat we samenreden sinds hij wegging bij Highroad."

""Eddy" is als een playstation: links, rechts, sneller, sneller, sneller. Meer dan 1,5 kilometer was hij een treintje op zijn eentje. eentje. Op 200 meter zag ik Farrar aangaan. Ik besloot nog even te wachten, want als Farrar aanzet, weet ik dat ik hem wel kan kloppen", klonk het heel zelfzeker.

sporza.beMisschien ook interessant: