De Noor Edvald Boasson Hagen heeft de Benelux Tour gewonnen. Hij deed dat in stijl, want de renner van Team Columbia demonstreerde in de slottijdrit. Hij won die in de leiderstrui en in lastige weersomstandigheden.

De vijfde editie van de Benelux Tour eindigde met een slottijdrit van 13 kilometer. Het weer speelde een belangrijke rol in de tijdrit.

Zo mocht de jonge Thomas De Gendt lange tijd dromen van een stuntzege in Amersfoort. Kort na onze landgenoot begon het immers te regenen waardoor onder anderen Wiggins een snelle tijd door zijn neus geboord zag.

Maar op het einde begon het toch weer op te drogen. Vooral de Nederlanders van Rabobank kwamen sterk voor de dag, met Sebastian Langeveld op kop.

Boasson Hagen en Chavanel zetten een snelle tussentijd op de klok, maar een nieuwe bui leek roet in het eten te gooien. Zo hield Chavanel in, maar Hagen ging toch vol door en pakte nog de dagzege ook.

Het talent van Edvald Boasson Hagen komt steeds meer bovendrijven. De winnaar van Gent-Wevelgem kan nu ook een rittenkoers op zijn palmares bijschrijven.

"Ik ben heel blij dat ik mijn eerste rittenkoers heb gewonnen. Dat ik
ook de tijdrit win, is helemaal fantastisch", zegt de Noor aan Sporza.

"Ik voelde me heel de wedstrijd goed. Het parcours lag er niet zo slipperig bij. Toen het begon te regenen sneed ik de bochten iets trager aan, maar ik bleef heel de tijd vol gas geven."

"Ik deed het vandaag alleen, maar ik wil m'n team in m'n hulde betrekken", zegt Boasson Hagen nog.

sporza.beMisschien ook interessant: